Duyurular RSS

Etkinlikler RSS

Tüm Etkinlikler

Fakültemizde "Sultan Abdülhamid Han ve Dönemi" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “Sultan Abdülhamid Han ve Dönemi” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemizin 15. Kuruluş Yıl Dönümü kapsamında; Tarih Topluluğu tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Sultan Abdülhamid Han ve Dönemi” başlıklı söyleşi tertip edildi.
Tarih Bölümü Arş. Gör. M. Orkun İkinci’nin sunuculuğunu yaptığı söyleşide, Sultan II. Abdülhamid’in beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu; Sultan II. Abdülhamid’in hayatı ve ailesi hakkında bilgi vererek Abdülhamid Han Dönemi’nin genel portresi ve yönetim anlayışını değerlendirdi.  Dinleyicilerin, Sultan Abdülhamid Han ve onun padişah olduğu döneme dair sorularını yanıtlayan Osmanoğlu; Sultan Abdülhamid’in şehzadelik dönemindeki hayatını ve alışkanlıklarını, tahta çıktığı zaman içinde bulunduğu şartları, padişahlığı süresince uyguladığı politikaları, o süreçte hayata geçirilen projeleri ve Abdülhamid Han’ın ilmi siyaset ve istihbarat gibi konulardaki dehalığını onun hayatından örneklerle açıklayarak Sultan Abdülhamid Han’ın İslam medeniyetiyle batının sentezini çok iyi dengeleyen bir padişah olduğunu vurguladı.
Program, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Kanter’in konuşmacı Nilhan Osmanoğlu’na çiçek ve belge takdiminin ardından sona erdi.

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024